Nieuws

Tips

10 deskundige tuintips voor beginners

Graag tuinieren? Deze tips van The Family Handyman helpen je sneller, schoner en efficiënter te zijn.

Bouw een tuiniersportfolio.

Houd uw tuin in de gaten. Maak een plakboek met een goedkoop fotoalbum en voeg er elk seizoen je plant-tags en -sticks aan toe. Maak het vervolgens zo gedetailleerd als u wilt door informatie toe te voegen over waar de planten zijn gekocht en waar de plant zich in uw tuin bevond. Voeg uw eigen artistieke flair toe met schetsen van uw tuin of foto’s

Maak een schop met antiaanbaklaag.

Spuit je favoriete tuinschep in met een glijmiddel van siliconen of teflon om het scheppen een fluitje van een cent te maken. Een goede coating van deze spray zorgt ervoor dat elk type grond zonder rommel van de schop glijdt

Verlicht die zware potten.

Haal de spanning uit het opheffen van grote plantenbakken en potten door de pot voor een derde tot de helft te vullen met pinda’s. Zorg ervoor dat u een stuk landschapsweefsel bovenop de verpakkingspinda’s legt en vervolgens op uw potgrond legt. Gebruik een potmix met veel vermiculiet en veenmos om het gewicht van de pot verder te verminderen.

tuiniersportfolio

Transporteer je planten.

Bekleed voor je volgende reis naar de plaatselijke kwekerij de achterkant van je auto met een plastic zeil en plaats een kleine trapladder bovenop het zeil. De sleuven tussen de sporten van de ladder dienen als perfecte compartimenten om je kwetsbare planten tijdens de rit naar huis te beschermen. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over gemorste planten of een rommelige auto!
Gemakkelijk af te lezen regenmeter.

Verfraai uw regenmeter door een paar druppels kleurstof aan de bodem toe te voegen. Bij de volgende regenval zal het water zich vermengen met de kleurstof en zal het waterpeil helderrood en gemakkelijk af te lezen zijn.
Beperk een agressieve plant.
Voorkom dat planten zoals zwanenhals kattestaart uw tuin overnemen door ze in een plastic bak te planten. Om ervoor te zorgen dat de ondergrondse wortels van deze planten uw hele tuin niet snel verdringen, snijdt u de bodem uit met een mes – de wortels kunnen rechtstreeks in de grond groeien.

Help je wortelgebonden planten.

Een wee geassocieerd met het kopen van potplanten is dat ze vaak wortelgebonden zijn. Met andere woorden, terwijl de plant in de pot groeit, raken de wortels te weinig ruimte om te groeien – dus beginnen ze strakke cirkels van wortels in de pot te vormen. Het probleem is dat deze wortels kunnen voorkomen dat water en andere essentiële voedingsstoffen naar de bladeren en de rest van de plant reizen. Voor een snelle oplossing, leid de wortels voorzichtig met uw vingers naar buiten. Als ze erg hard zijn, maak dan voorzichtig verticale sneden in de kluit met een mes

elektrisch gereedschap

Vijf elektrische gereedschappen die u nodig heeft voor uw tuin

Tuinieren kan een eindeloze klus lijken, maar met vijf elektrische gereedschappen – snoeischaar, bladblazer, heggenschaar, kettingzaag en cultivator – kunt u het meeste uit uw tijd buiten halen. Barlow biedt advies voor het kiezen van het juiste gereedschap (tegen de juiste prijzen) voor u.

String Trimmer

Onkruid is de grootste vijand van de huistuinier, maar met de snoeischaar kunnen tuinders de overhand krijgen. Deze tool gebruikt een roterende monofilament snaar om onkruid aan hun voeten af ​​te snijden. De snoeischaar is ook de beste oplossing om langs trottoirs en opritten te kantelen en dicht bij boomstammen te maaien waar de grasmaaier niet bij kan.

Grass Trimmer

Waarnaar te zoeken

Stringtrimmers worden geleverd met rechte en gebogen assen. Het gebogen type is goed om van dichtbij te trimmen, terwijl de modellen met rechte as beter zijn om te snijden wanneer u verder van het lichaam moet reiken, zoals een heuvel op. De rechte assen zijn doorgaans zwaarder en duurder.

Bladblazer

Kom in de herfst, alle weelderige bladeren vervagen tot bruin en bedekken je eens zo mooie gazon. Bespaar jezelf uren harken met een bladblazer. De nieuwe modellen die zowel blazen als zuigen, kunnen ook handig zijn om vuil in uw tuin op te ruimen.

Waarnaar te zoeken

Bladblazers zijn er ook in gasgestuurde, bedrade elektrische en batterijstijlen. De taak van de bladblazer kost nogal wat energie, dus de levensduur van een batterijaangedreven ventilator tussen ladingen is vrij beperkt en kan het best worden gebruikt als de taak vrij klein is.

Heggenschaar

Als u veel struiken en heggen heeft, zult u snel moe worden van het met de hand snoeien van takken per keer. Dit is in plaats daarvan een taak voor een paar heggenscharen, die twee getande messen gebruiken die heen en weer bewegen om takken lickety-split af te knijpen.

Heggenschaar

Waarnaar te zoeken

Nogmaals, u kunt kiezen tussen modellen met gas, elektrische snoeren en elektrische batterijen. En nogmaals, de batterijmodellen zijn het beste voor lichte toepassingen, de gasmodellen voor zeer zwaar gebruik. De meeste huiseigenaren kiezen voor het model met snoer als compromis tussen vermogen en prijs: zowel de gas- als de batterijmodellen zijn duurder. De modellen met snoer zijn ook lichter en stiller.

Kettingzaag

Een kettingzaag is perfect om grote takken in kleinere, beter hanteerbare stukken te zagen. Dit soort zagen is ook handig voor het trimmen van takken die te breed zijn voor andere apparaten.

Waarnaar te zoeken

Het zagen op een kettingzaag wordt gedaan door een geslepen ketting die rond het blad racet. Omdat deze taak veel kracht vergt, zijn kettingzagen op batterijen geen grote speler op de markt: uw keuzes zijn een gasaangedreven en een elektrisch model met snoer

Reparatie

Reparatie in plaats van oude tuinmachines en elektrisch gereedschap te vervangen

We weten allemaal dat goed zorgen voor onze bezittingen en ze goed onderhouden kan helpen om hun leven te verlengen, of het nu gaat om schoenen, kleding, een voertuig of boeken. Het is niet alleen goed voor je broekzak om oude tuinmachines en elektrisch gereedschap te repareren, maar ook voor het milieu.

Mantis Tiller

Bij sommige artikelen gaat het niet alleen om het verlengen van hun levensduur, maar ook om de veiligheidshoek waarmee rekening moet worden gehouden – niet meer dan wanneer het gaat om het onderhoud van uw tuinmachines en elektrisch gereedschap.

Het vervangen van tuinmachines kan een dure aangelegenheid zijn; een goede onderhoudsroutine, het zorgvuldig gebruiken van apparatuur en het vervangen van versleten of kapotte onderdelen door kwalitatief goede, scherp geprijsde reserveonderdelen voor tuinmachines kan echter hun levensduur echt helpen verlengen en ervoor zorgen dat ze veilig in gebruik zijn.

Regelmatig onderhoud van tuingereedschap

Een regelmatige onderhoudsroutine moet een aantal controles bevatten en kan vaak onderdelen identificeren die moeten worden vervangen.

Voor elektrisch gereedschap moet u uitkijken voor eventuele schade aan het snoer. Als u er een vindt en er zeker van bent dat u beschadigde delen zelf kunt vervangen, is dat geweldig; zo niet, zoek dan een lokale expert die dit voor u kan doen. Inspecteer de gereedschappen op slijtage of beschadiging, let vooral op de messen. Deze moeten regelmatig worden geolied en vervangen als de tanden ontbreken of versleten zijn.

Mantis Tiller

Er is een groot assortiment onderdelen voor tuingereedschap, reserveonderdelen voor kettingzagen en vervangende strimmeronderdelen op de markt die u kunt gebruiken om beschadigde of versleten onderdelen te vervangen. Kettingzagen zijn een hulpmiddel dat ernstig letsel bij de gebruiker kan veroorzaken als het niet op de juiste manier wordt onderhouden, vooral omdat ze vaak op hoogte worden gebruikt met de bestuurder in evenwicht op een ladder. Het is vaak de moeite waard om wat reserveonderdelen voor kettingzagen bij de hand te hebben in uw schuur. Het is net zo belangrijk om de kettingzaagkettingen scherp te houden en altijd de beste kettingzaagketting te gebruiken die bij de gegeven klus past.

Onderhoud van maaier

Maaiers werken veel beter met scherpe messen!

Als u een benzine-maaier gebruikt, zorg er dan voor dat u altijd de brandstoftank leegt voordat u deze opbergt, aangezien het achterlaten van benzine in de tank corrosie kan veroorzaken en ook de efficiëntie van de brandstof kan verminderen. Zorg er altijd voor dat u overtollig gras rond de onderdelen van uw machine verwijdert en de rollen, grasbakken en messen grondig schoonmaakt. Als u merkt dat uw messen bot of beschadigd zijn, kunt u ze laten slijpen of vervangende onderdelen kopen bij een leverancier van reserveonderdelen voor grasmaaiers. Andere reserveonderdelen voor grasmaaiers die u mogelijk nodig heeft, zijn filters en kabels.

grooming

De bescheiden strimmer, vaak gezien als gewoon een manier om het gazon te omzeilen, kan, mits correct onderhouden, voor meerdere doeleinden worden gebruikt, van het terugsnoeien van lang onkruid en gras tot het vrijmaken van een pad of het creëren van een verscheidenheid aan texturen op uw gazon. U moet ervoor zorgen dat de spoel, lijn en bladen in goede staat verkeren en vervangende strimmeronderdelen kopen wanneer u ze nodig heeft.

Zorg voor tuingereedschap

Vergeet uw handapparatuur niet, zoals schoppen, harken en vorken, vooral als ze houten handvatten hebben. Deze moeten na gebruik goed worden schoongemaakt en er moet een regelmatige laag olie worden aangebracht om scheuren en versplintering te voorkomen.

tuingereedschap

Het beste tuingereedschap voor de herfst

Dit is het seizoen van hard werken. Tijd om de tuin in te gaan en de verwarde puinhoop van de natuur terug te winnen, natuurlijk met behulp van een aantal zeer handige elektrische gereedschappen.
De natte, warme zomer was perfect voor planten. Tuinen zijn uitgegroeid tot virtuele oerwouden terwijl bomen, struiken en het gras met overgave zijn gegroeid. Het ziet er misschien ontmoedigend uit, maar verstandig snoeien zal nu uw grenzen, grenzen en tuin terugwinnen en wat ruimte creëren voor bollen. En wat is een betere manier om jezelf te motiveren dan een hippe nieuwe krachtbron op te halen om dingen te versnellen? Van strimmers tot brekers, hier zijn de beste nieuwe tools op het blok.

Controle van gras

Het gras – en onkruid – groeit razendsnel. Tegen het begin van de herfst moeten ruigere grasvelden worden gemaaid voor de winter. Een grastrimmer heeft meestal een nylondraad voor het maaien van gras. Een motorzeis is normaal gesproken voorzien van messen (nylon of staal) en kan lang gras, brandnetels, bramen en onkruid aanpakken. Pas op voor egels voordat je begint met trimmen.

Blader het uit

Gevallen bladeren kunnen gazons en randen verstikken. Voor kleine gebieden verhoogt u de maaihoogte op uw cirkelmaaier, maait u over bladeren om ze te hakken en voegt u de inhoud van de grasopvangzak toe aan uw composthoop. Voor grotere gebieden, investeer in een blower / vac om bladeren te blazen en blader ze op een stapel of zuig ze op. Pak ze dan in voor bladvorm.

Meerdere opties

Grote tuinen en / of gadgetgekke tuinders kunnen een schuur vol uitrusting kopen om elke situatie aan te pakken. Een nieuwe reeks krachtige multitools beantwoordt aan deze vraag. U koopt één voedingseenheid (elektrisch, op batterijen of op benzine) en kiest vervolgens de bijpassende accessoires. Multitools besparen op onderhoudskosten, maar als de voedingseenheid uitvalt, werkt geen van uw tools totdat deze is gerepareerd of vervangen.

 

Plet en hak

Als je eenmaal gesnoeid en gesnoeid hebt, mag je het snoeien niet verspillen. Recycle het terug naar de bodem om de bodemvruchtbaarheid, beluchting en microbiële activiteit te verbeteren. Investeer in een shredder. Vergeet de ongelooflijk lawaaierige impactversnipperaars van weleer en doe mee aan de revolutie in de versnelling. Deze veel stillere drumshredders verpletteren en hakken snoeihout in miniatuur geplette boomstammen. Het verbrijzelen creëert een groter oppervlak waar de ontledingsmicroben aan kunnen werken en het resultaat is een snellere afbraak.

Plet en hak

Opstarten

Wanneer u een elektrisch gereedschap koopt, vergelijk dan de prijzen en beschikbaarheid online, maar bezoek uw lokale specialist voor advies. Ook al kunt u mogelijk goedkoper online kopen, de ervaring van een specialist is van onschatbare waarde wanneer gereedschap onderhoud nodig heeft of wanneer u advies wilt over hoe u een bepaald probleem in uw tuin het beste kunt aanpakken.